Hilda Feenstra 4 1000x666

Wie is Hilda Feenstra?

 

Ik zie mezelf als beroepsidealist: ik heb van mijn idealen voor een betere wereld mijn beroep gemaakt. Ik ben ook een Friezin en ik heb een nuchtere kijk op hoe we die idealen gaan bereiken: Met praktische, concrete stappen en hand in hand met andere belangen zoals de toekomstbestendigheid en/of winstgevendheid van de organisatie.

Local Works transparant mier plus blad

Duurzaamheid.
Daar kom ik mijn bed voor uit.

 

Ruim tien jaar geleden werd ik veertig. En overspannen. En niet zo’n beetje ook. Denk: Een SMS-je lezen was me al teveel, laat staan beantwoorden. Het was overduidelijk dat ik niet meer kon werken.

Toch kwam ik nog elke dag mijn bed uit. Want er broeide iets van binnen. “Never waste a good crisis” zeggen ze. En ik heb die crisis gebruikt om te luisteren naar wat er in mij speelde.

Ik deed in die tijd allerlei vrijwilligerswerk op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu. En dát is waar ik mijn bed voor uitkwam. Want wat er in mij speelt, is een diepe liefde voor onze planeet en alles wat daarop leeft. Voor het leven zelf. Voor mijn kinderen. Mijn boek “Duurzaam zijn moet je durven” heb ik aan hen opgedragen:

 

Voor mijn prachtige kinderen Veerle en Wessel, die rond de 50 jaar oud zijn in het jaar 2050. Omdat het mijn diepste wens is om hen een bloeiende toekomst te geven.

 

In wat voor wereld leven we in 2050?

Alles wat we nu doen, alle keuzes die we nu maken, zijn mede bepalend voor het antwoord op die vraag. Dus ik heb haast.

 

  • Elke dag sterven er levensvormen uit
  • Elke dag worden er leefgebieden vernietigd
  • Elke dag is er dus een beetje minder leven op aarde

 

En dus ook: elke dag dat duurzaamheid niet het leidend principe is bij alle beleid, beslissingen en activiteiten van een organisatie, is een verloren dag voor een toekomst op een leefbare aarde.

Daarom wil ik hard vooruit. Wil ik met veel meer bedrijven veel grotere stappen maken. Want elke dag dat duurzaamheid wél het leidend principe is bij alle beleid, beslissingen en activiteiten van een organisatie, is een gewonnen dag voor een toekomst op een leefbare aarde.

 

  • Daarom heb ik tien jaar geleden van duurzaamheid mijn werk gemaakt
  • Daarom heb ik mijn boek geschreven
  • Daarom geef ik lezingen

 

Daar kom ik nog elke dag mijn bed voor uit.

Ook alles waar jij van houdt, staat op het spel. Want wat het ook is, het kan alleen bestaan op een levende aarde. En ook als duurzaamheid niet de kern is van jouw werk, kun je zoveel meer bijdragen dan je denkt.

Wil jij ook je bed uitkomen om daaraan te werken in jouw organisatie?

Laat het me weten!

Wat doe ik nog meer:

Duurzaam Asset Management

Duurzaamheid integreren in het strategisch beheer en onderhoud van je kapitaalgoederen?

Duurzaam Assetmanagement heeft dezelfde voordelen als ‘gewoon’ asset management, zoals risicobeheersing, kostenbesparing en prestatieverbetering. Maar duurzaam asset management kijkt daarnaast ook naar de duurzaamheidsprestaties van reguliere processen en de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie, als basis voor verbeteringen, optimalisaties en innovaties.

Training & Advies

Duurzaam denken en doen inbedden in je organisatie?

Dat doe ik samen met compagnon Sietske de Jong vanuit ons bedrijf Local Matters. Wij begeleiden organisaties – wat hun corebusiness ook is – om een POSITIEVE IMPACT op de wereld te maken. Vanuit het hart van hun organisatie. Hiervoor bieden wij trainingen en een programmatische aanpak op maat (fysiek en online), waarmee organisaties hun bedrijfsactiviteiten versterken op een manier die bijdraagt aan een duurzame toekomst.