Hilda Feenstra Homepagina 1000x667

Boek over duurzaamheid

 

Auteur 'Duurzaam zijn moet je durven'

Duurzaam zijn moet je durven

Elke dag doen zich kansen voor om een verschil te maken voor een betere wereld. Duurzaam zijn moet je durven geeft je de kennis, de inspiratie en het handelingsperspectief om thuis, in de samenleving en op je werk stappen te zetten op weg daar naartoe.

Dit boek wil je helpen om de meest bewuste, proactieve en effectieve keuzes te maken, waarmee je vanuit een positie van persoonlijk leiderschap kan bijdragen op de manier die het beste bij jou past. Je leert hoe jij actie kunt ondernemen om de verandering tot stand te brengen die je wenst.

Boek Duurzaam zijn moet je durven

Het boek bestaat uit drie delen die samen je hoofd, hart en handen aan het werk  zetten.

 

 

Durf te weten

Het eerste deel, Durf te weten, neemt je op een eenvoudige manier mee op reis door de complexe wetenschappelijke kennis over wat duurzaamheid nou echt is en waarom het letterlijk van levensbelang is om duurzaam te worden. 

Durf te dromen

Deel twee, Durf te dromen, helpt je om een beeld te creëren van hoe de wereld er uitziet waarin jij zou willen leven en wat je zou wensen voor je (klein-)kinderen. Het doet ook een beroep op het persoonlijk leiderschap dat in ons allen aangeboord kan worden om anderen te inspireren en tot voorbeeld te zijn.

Durf te doen

Het laatste deel, Durf te doen, geeft je de instrumenten om te bepalen wat je concreet kunt doen in de huidige, onduurzame realiteit om jouw beeld van een duurzame wereld stap voor stap waar te maken vanuit jouw eigen invloedssfeer.

 

 

Het is allemaal een kwestie van durven.

Je moet durven weten hoe we er nu voor staan, op welke manieren het voortbestaan van het leven op aarde wordt bedreigd door de manier waarop we met onze planeet en met elkaar omgaan.

Er is ook durf voor nodig om, wanneer je dat allemaal weet, toch te geloven dat het anders kan en om jouw visie, jouw droom te delen van hoe we gezonder, gelukkiger en eerlijker met elkaar kunnen samenleven, ook als je omgeving je (eerst) niet serieus neemt.

En dan moet je nog in actie durven komen om te laten zien dat het kan en stap voor stap jouw droom waar te maken.

Dit zeggen anderen over het boek...

We hebben nog 10 jaar om de omslag te maken om een volhoudbare economie en een leefbare samenleving te houden. Dan kan. Als iedereen meedoet. Dit boek daagt je uit om ook jouw steen bij te dragen! Een aanrader!

Marjan Minnesma
Directeur Urgenda

Dit boek is met ziel en nieuwe zakelijkheid geschreven en dat is ervaarbaar. Het raakt je, omdat het niet om de hete brij heen draait hoe we er als mensheid voor staan. Onontkoombaar en toch niet ongemakkelijk omdat Hilda Feenstra je inspireert om zelf aan de slag te gaan. Ze combineert feilloos de kennis van ecologie, nieuwe vormen van zakelijkheid en psychologie en doet dat op een manier die je in het hart raakt en dus aanzet tot beweging. Eenmaal begonnen met lezen is er geen houden meer aan: je wilt meer weten en uiteindelijk zet je je eerste duurzame stappen.

Oscar Jansen
Auteur van het boek ‘Shit Happens’ over de natuurlijke leiderschap lessen van de biologische boerderij en zelfstandig adviseur duurzaamheid
www.acore-coaching.nl

Ken je dat? Die gekmakende combinatie van diepe betrokkenheid bij het milieu en het moedeloos stemmende gevoel dat je in je eentje toch zeker die klimaatverandering niet kan tegenhouden? Wanhoop niet langer. Hilda Feenstra laat je voelen dat je helemaal niet alleen bent. En ook dat je eigenlijk maar één ding nodig hebt: duurzame durf.  Of nou ja: en dit boek, natuurlijk.

Esther Ouwehand
Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren

Veel boeken over dit onderwerp zijn voor mij niet door te komen maar ik hou van de krachtig eenvoudige structuur die Hilda hanteert. Hiermee geeft ze een onvergetelijk overzicht en laat ze zien, en niet onbelangrijk, voelen, waar jij het verschil kunt maken in jouw leven in jouw omgeving.  Als je haar boek gelezen hebt dan besef je dat ze spreekt over zingeving en haar liefde voor mens, milieu en maatschappij. Nu heb je een stevig referentiekader met handvatten gekregen om de belangrijkste morele vraag in je leven te stellen: “Ben ik duurzaam bezig?” 

Owen de Vries
Auteur van het boek 'Heartful Banking', voor de bankiers van de toekomst